Hydrolans

Voor het sleufloos overbruggen van korte afstanden.

De Hydrolans Boogzinker kan in een steile hoek in de grond persen. Doordat snel een grote diepte wordt bereikt, kunt u kabels en leidingen met een korte boog ondergronds passeren. Boogzinkers zijn daarom de ideale oplossing voor het passeren van wegen of sloten of andere korte afstanden bij het leggen van ondergrondse kabels. Ze vormen een goed alternatief als een boring met een persluchtraket of gestuurde boormachine niet mogelijk is.

De Hydrolans Boogzinker is een holle, in een halve cirkel gewalste buis die verticaal de grond in wordt geperst en op een afstand afhankelijk van de cirkeldiameter weer boven de grond komt.
De diepgang en het uittrede punt van de boogzinker wordt bepaald door de intredehoek, de lengte en de radius van de zinkerstangen. De cirkeldiameters van de Hydrolans boogzinker variëren van 10 meter (R=5 meter) tot 40 meter (R=20 meter). De buis heeft een diameter van 48 mm.
De perskracht van de Hydrolans Boogzinker is met ca. 500 kg groot genoeg om de lans, eventueel met gebruik van spoelwater, door de grond te persen. Hierna wordt aan de lans een trekkop bevestigd met een diameter van 5 tot 16 cm, waaraan de kabel(s) of leiding(en) worden vastgemaakt.

Eigenschappen

  • Sleufloze techniek voor korte afstanden
  • Hydraulisch aangestuurd
  • Radius 5 tot 20 meter
  • Diameter 48 mm
  • Perskracht ca. 500 kg
  • Trekkracht ca. 2000 kg

Neem contact met ons op

Meer informatie?

TOT 45 GRADEN VERSTELBAAR.

De Hydrolans boogzinker is tot 45 graden verstelbaar. Hierdoor kan deze altijd horizontaal worden ingesteld, ongeacht de hoek van de grond.

HYDRAULISCH AANGEDREVEN.

  • De Hydrolans boogzinker wordt hydraulisch aangedreven. Als hydrauliek bron kan bijvoorbeeld een minigraver worden gebruikt.
  • Voor deze boogzink installatie dient ook een pompset te worden gebruikt.

 

GEBRUIKSGEMAK.

Het idee van de Hydrolans is in de praktijk geboren, doorontwikkeld en optimaal aangepast aan de wensen van de gebruiker. Zo is de boogzinker onder meer voorzien van hijsogen, een makkelijk bereikbaar bedieningspaneel en een treeplank.

Neem contact met ons op

Meer informatie?