HT275

Eén kettinggraver. Alle sleuven.

De Ditch Witch HT275 kettinggraver is gemaakt voor veel verschillende soorten trenchingjobs, waaronder water-, riool-, gas-, elektriciteits- en draineerinstallaties, leggen van pijplijnen en andere zware trenchingtaken. Deze veelzijdige machine heeft een modulair ontwerp waarmee operators makkelijk accessoires kunnen wisselen en u meer jobs kunt aannemen. Een krachtige verplaatsbare cabine biedt de beste zichtbaarheid in de branche en verhoogt het comfort van de operator met een premium airconditioning, een geïntegreerde stoel voor de trainer en ergonomische joystickbediening. Het innovatieve ontwerp biedt bovendien gemakkelijk toegang tot het onderstel, waardoor routineonderhoud en service makkelijk wordt.

HOGERE PRODUCTIVITEIT

 • De kettinggraver wordt aangedreven door een Cummins® 275 pk / 205-kW T4- of T4i-motor en de kettinggraver levert uitzonderlijk vermogen en productiviteit voor het leggen van pijplijnen, drainage, het installeren van nutsvoorzieningen en andere zware trenchingtaken. De unit is vooral ideaal voor het installeren van nutsvoorzieningen tot 3 meter diep en 0,66 m breed in diverse graafcondities.
 • De HT275 kettinggraver is ontworpen met specifiek gebouwde achteraccessoires, waarmee aannemers meer verschillende jobs kunnen aannemen en het gebruik van de machine en ROI jaar na jaar kunnen verbeteren.
 • Een geïntegreerd ontwerp voor framekanteling met een automatische waterpasstelling maakt het mogelijk om een volledig verticale sleuf te graven waarbij beide rupsbanden van de kettinggraver plat op de grond blijven bij het werken op onregelmatig terrein of op hellingen.
  Met een optionele bandenkantelfunctie kan elke rupsband onafhankelijk worden gekanteld voor beter contact met de grond en daarmee een betrouwbaarder machine. Een exclusieve “zweef”-modus bewaard maximaal contact met de grond bij veranderende jobsitecondities.
 • Een volledig hydrostatische trencher-kettingaandrijving met een oneindig variabele verplaatsingsmotor stelt operators in staat om de kettingsnelheden makkelijk aan te passen aan de grondcondities voor maximale prestaties en efficiëntie.
 • De kettinggraver is uitgerust met verschillende modi voor automatische besturing. Deze innovatieve besturingsfunctie voor de belasting zorgt voor minder vermoeidheid bij de operator en maximaliseert de productiviteit.
 • De HT275 is uitgerust met meerdere kettingstijlen met diverse tandpatronen voor de beste toepassing op elke unieke jobsite.

DE BESTE ZICHTBAARHEID EN HET HOOGSTE COMFORT IN DE BRANCHE

 • De HT275 is uitgerust met een glijdende cabine die voor de operator het zicht op de stabilisatie, dwarse transportband, trenchreiniging en snijketting maximaliseert — hier vindt al het werk plaats. De kap en de voorkant van de machine zijn ook ontworpen met het oog op zichtbaarheid.
 • De unit is ontworpen met twee krasbestendige camera’s, wat het zicht op de achterkant van de machine verbetert, voor operationele assistentie en aan de voorkant bij het verplaatsen en laden van de machine voor transport.
 • De luchtdrukgecontroleerde en geluids- en stofgeïsoleerde cabine vermindert stofvervuiling en heeft een luxe airconditioning voor betere circulatie, minder geluidsoverlast en trillingen.
  De cabine is de grootste in zijn grootteklasse en de kettinggraver heeft comfortabel veel beenruimte en een tweede stoel voor trainingssessies.
 • Met de luchtgeveerde stoel met een draaihoek van 270 graden, ergonomische joystickbesturing en twee 7-inch displays, heeft het operatorstation een ongeëvenaard comfort, bediening en zicht.
 • De HT275 heeft standaard op de voorkap, cabine en giek gemonteerde ledverlichting, die met het trenchingaccessoire meebewegen voor geavanceerde 360-graden verlichting op de jobsite. Daarnaast heeft de kettinggraver ingebouwde led-stroboscoopverlichting, die onder de daklijn is geplaatst, waardoor de kans op schade aan de lichten op plaatsen met hoogtebeperkingen wordt gereduceerd.

PATENT-PENDING, MODULAR DESIGN

De HT275 is minder dan 3 meter breed, waardoor de machine op een standaard trailer zonder speciale vergunningen kan worden geladen.

De vering van de machine wordt op het midden van elk bandenframe gemonteerd. Met dit innovatieve ontwerp ontstaat de unieke eigenschap om elke band onafhankelijk te laten “zweven”, waardoor de prestaties op ongelijkmatig terrein worden verbeterd en er minder spanning op het hoofdframe wordt uitgeoefend.

De specifiek gebouwde accessoires omvatten:

 • Het centerlinetrencher-accessoire, ontworpen voor installaties van 1,2 tot 3 meter diep en 35,5 tot 66 cm breed.
 • Het buigende, glijdende kettinggraveraccessoire is ontworpen voor installaties van 91,5 cm tot 1,83 m en 20 tot 61 cm breed, en wordt als optie met een trucklaadtransportband geleverd voor het direct transporteren van boorresten naar een afvaltruck.
  Het modulaire ontwerp maakt toekomstige potentiële accessoireopties mogelijk.
 • Met de vier hydraulische snelontkoppelingsblokken kunnen achteraccessoires in het veld worden gewijzigd zonder dat zwaar takelmaterieel nodig is, en de wisseltijd kan worden verkort van dagen naar uren, waardoor de veelzijdigheid en het gebruik van de machine kan worden uitgebreid.
 • Met een modulair graafgiekontwerp kunnen diepteaanwijzingen worden uitgevoerd zonder dat compleet nieuwe giekassemblages hoeven te worden aangeschaft.
 • Een kruimelschoen heeft meerdere posities voor diverse graafdiepten, waardoor er geen kostbare aangelaste onderdelen nodig zijn.
 • De unit is ontworpen, rekening houdend met de mogelijkheid van extra contragewicht, waaronder voorzieningen voor giekgewicht en contragewicht, waardoor de operators gewicht kunnen toevoegen waar en wanneer dit nodig is voor soepeler graven, betere stabiliteit en minder slijtage.
 • De standaardfuncties van de HT275 omvatten GPS ram-mounts, AM/FM Bluetooth-radio, stoel met luchtvering, bermschrapers en dwarse transportbanden met de offsetaccessoires. Optionele functies zijn onder andere een giekgewichtpakket, contragewichten voor de tractor en tracklaadbandsysteem met een glijdende offsetaccessoire.

SUPERIEUR AAN SERVICEMOGELIJKHEDEN EN ONDERSTEUNING

 • Het rupsbandenframe van de trencher is ontworpen voor makkelijke verwijdering, zodat rupsbandreparatie minder tijd in beslag neemt.
 • Een volledig te openen kap uit één stuk biedt makkelijke toegang tot de motor en alle punten voor routineonderhoud.
 • Geïntegreerde slijtblokken maken de noodzaak voor harde oppervlakken of graafkettingen minder, waardoor het machineonderhoud ook verder wordt verminderd.
 • De machine heeft ook een unieke draadloze afstandsbediening, waardoor operators alle onderhoudstaken, waaronder het langzaam vooruit bewegen van de graafkettingen vanaf bodemniveau, kunnen uitvoeren zonder uit de cabine te hoeven klimmen, wat tijd en moeite spaart.
 • Service en ondersteuning hebben bij Ditch Witch Benelux de allerhoogste prioriteit.
  Ook voor uw Ditch Witch HT275 kettinggraver kunt u wereldwijd rekenen op een ongeëvenaarde inzet ten behoeve van uw succes. Van originele Ditch Witch onderdelen tot specialistisch advies of training. Wij zijn er voor u en helpen u graag.

Neem contact met ons op

Meer informatie?