Over ons

Ditch Witch Benelux

Ditch Witch Benelux is exclusief importeur van Ditch Witch voor Nederland, België en Luxemburg. Vanuit onze vestigingen in Nederland en België leveren wij machines op maat, exact naar de wensen van onze klanten. Wij denken graag met u mee en bieden een passende oplossing voor elke situatie. Service is voor ons namelijk zeker zo belangrijk als de machines zelf. Elk nieuw project zien wij dan ook als een uitdaging.

One Stop Shop

Wij zijn een one stop shop op het gebied van horizontaal gestuurd boren. Naast Ditch Witch equipment verkopen wij onder andere Hammerhead persluchtraketten, Subsite meetsystemen en kabelzoekapparatuur. Ook kunt u bij ons terecht voor Ditch Witch onderdelen en custom made pompinstallaties.

Bekijk onze video

Duurzame en Innovatieve Oplossingen

Ditch Witch Benelux is onderdeel van Jean Heybroek BV, al meer dan 100 jaar leverancier van professionele onderhoudsmachines voor groen-, grond- en reinigingstechniek.

Samen met bedrijven in Europa, Kazachstan, Turkije, Canada en Zuid Afrika maakt Jean Heybroek deel uit van Royal Reesink BV, een toonaangevende internationale distributeur van kwalitatief hoogwaardige machines voor onder andere land- en tuinbouw, material handling, landschappelijk onderhoud, logistiek en grond-, weg en waterbouw. Royal Reesink biedt duurzame en innovatieve oplossingen en stelt afnemers zo in staat het hoogste rendement uit machines en systemen te halen.

Het Beste Product ter Wereld

Ditch Witch USA ontwerpt, produceert en verkoopt de meest complete lijn machines en apparatuur voor de aanleg van ondergrondse infrastructuur zoals water-, riool- en gasleidingen, telecommunicatie, CATV en glasvezelkabels. Het bedrijf is uitvinder van de eerste gemechaniseerde trencher en stond aan de wieg van de HDD-industrie met de eerste gepatenteerde slant-nose technologie. Ook nu draagt Ditch Witch met haar vele innovatieve producten nog steeds dagelijks bij aan de ondergrondse bouwsector.

‘We bleed orange’: deze filosofie van Ditch Witch is terug te vinden in elk stuk equipment dat nog steeds handgemaakt wordt in de USA. De principes waarmee Ed Malzahn de Ditch Witch organisatie heeft opgericht gelden vandaag de dag nog steeds: eerlijkheid, hard werken en klanten het beste product ter wereld geven.

Hoe het begon

Het begon allemaal in Perry, Oklahoma, met één man en één trencher.

Gus Edwin George (‘Ed’) Malzahn was net afgestudeerd aan Oklahoma A & M (nu Oklahoma State University) als werktuigbouwkundig ingenieur, toen hij merkte dat er geen apparatuur was om ondergrondse nutsvoorzieningen te installeren. In plaats daarvan werden arbeiders gedwongen om greppels handmatig te ploegen met houwelen en schoppen.

Ed wilde zijn kennis van werktuigbouwkunde gebruiken om dit te veranderen. Eind jaren veertig begon hij zo aan zijn beroemdste project: werelds eerste utility trencher uitvinden. Maandenlang werkte hij samen met zijn vader aan het creëren van het prototype van wat bekend zou worden als de DWP, De Ditch Witch Power.

De eerste DWP rolde in 1949 van de assemblagelijn. Het was de eerste gemechaniseerde, compacte sleuvengraafmachine voor het leggen van ondergrondse waterleidingen tussen de hoofdstraat en het huis en veranderde de branche voorgoed. De DWP trencher werd twee keer uitgeroepen tot een van de 100 beste producten vervaardigd in de Verenigde Staten en is opgenomen in de lijst ‘Historic Mechanical Engineering Landmarks’ van de American Society of Mechanical Engineers.

Hier hield het niet op. Ed bleef zijn hele carrière uitvinden en innoveren, en breidde de Ditch Witch-productlijn uit naar trilploegen en machines voor horizontaal gestuurd boren.

Daarmee groeide het bedrijf uit tot de wereldleider die het vandaag is.